Lezing: Verslavingen, middelengebruik en onze gezondheid

Gepubliceerd op

21 augustus 2024 om 19.00 uur
Gerrie van Deuren

Bij verslavingen denken we vaak aan alcohol en drugs, waarbij het vaak over anderen gaat en niet over onszelf. Maar… hebben we niet allemaal onze eigen verslavingen? Denk maar eens aan suiker, roken, onze mobiele telefoon, social media. Hoe verslaafd zijn we eigenlijk en wat doet het gebruik hiervan met onze gezondheid? Daarnaast hebben ook alle medicijnen invloed op onze gezondheid. Niet alleen medicijnen maar bijvoorbeeld ook alle andere middelen die we gebruiken: lotions, shampoos, zonnebrand, dieet, zalfjes en crèmes; al deze middelen gebruiken we vaak dagelijks. Zijn ze onschuldig?

Al deze middelen nemen we zelf tot ons maar hoe zit het dan met bestrijdingsmiddelen, hormonen en pesticiden die, vaak zonder dat we het weten of er ons van bewust zijn, in veel van ons eten en onze directe leefomgeving zitten. Gezond leven lijkt hierdoor wel een doolhof waarin we kunnen blijven dwalen zonder te weten welke richting we op moeten.

Deze themabijeenkomst biedt je richtingwijzers voor een goede omgang met:

  • Alcohol en drugs
  • Roken
  • Medicatie
  • Suiker
  • Alles wat je op je huid smeert
  • Pesticiden, hormonen en bestrijdingsmiddelen
  • Social media

Voor de deelnemers en ex deelnemers van X-Fittt en GLI is deze cursus geheel kosteloos. De kosten voor niet leden van Lifestyle Vitae leefstijlclub bedragen 27,- euro voor de lezing. De kosten voor leden van Lifestyle Vitae leefstijlclub bedragen 10,- euro. Wil je een plekje reserveren voor 21 augustus?  Inschrijven kan aan de balie op de inschrijflijst, of mail naar infoteam@lifestylevitae.nl

HEB JE EEN VRAAG?

Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen. We horen graag van je.

STEL JE VRAAG
 Lezing: Verslavingen, middelengebruik en onze gezondheid