De Nationale Fit SWITCH bij Lifestyle Vitae leefstijlclub

Gepubliceerd op

Wat we 30 jaar geleden niet wisten, is nu wetenschappelijk duizenden malen onderzocht en onderbouwd, met dagelijks bewegen, sport en spiertraining, verminderen we de risico’s op de belangrijkste ziekteprocessen. Minder kans op overgewicht, obestas, diabetes, hart- en vaatziekten en nog veel meer. Dat komt omdat bewegen en sport in ons lichaam ziekteprocessen verminderd zoals laaggradige ontsteking, hoge bloedsuiker, hoge cortisol (stress hormoon) gehaltes, insuline resistentie (waardoor insuline minder goed verwerkt wordt in ons lichaam), leptine (het verzadigingshormoon wat slechter zijn werk doet) resistentie en oxidatieve stress (wat onze cellen en zelfs onze DNA structuur kan beschadigen). Samen zorgen deze processen, die toenemen door een zittende leefstijl, voor de versnelling van bijna alle chronische aandoeningen en onze verouderingsprocessen. Onderzoek toont aan dat we het ziekterisico met 50% of meer kunnen beperken door minder veel en lang te zitten, en we vitaler en ook cognitief gezonder kunnen blijven, in de jonge en volwassenen jaren maar ook tot op hoge leeftijd.

Uitnodiging naar een hogere leef kwaliteit!

De Nationale Fit SWITCH nodigt je uit om een SWITCH in je leefstijl te maken en daarmee je gezondheid een duurzame positieve impuls te geven. Het is in de meeste gevallen zo dat we het niet geleerd hebben om dit ‘beweegrecept’ compleet toe te passen en we hebben het ‘waarom’ erachter nooit geleerd. Die kennis was ook gewoonweg nog niet beschikbaar jaren geleden. Het grote nadeel van het niet geleerd hebben is, dat je daardoor de kans loopt in ongezonde leefstijl patronen te blijven hangen, met alle negatieve gevolgen van dien. Door nieuwe kennis op te doen over de vele voordelen van de toepassing van het ‘beweegrecept’, is de kans groot dat je je eigen leefstijl analyseert en onderzoekt waar je een kleine SWITCH kan maken.

Mogelijke Fit SWITCHes om te maken?

Veel voorkomende Fit SWITCHes die mensen maken, maar een actievere en gezondere leefstijl zijn o.a. meteen na het opstaan, een korte wandeling, de fiets nemen naar het werk, waar mogelijk, als je met de auto naar het werk gaat, parkeren op de parkeerplaats het verst weg van de ingang, op het werk, wat vaker opstaan om zelf bv koffie of thee te halen of vragen aan collegae niet te mailen maar er even naartoe te lopen, op het werk, elke print uit de printer halen in de plaats van deze op te sparen, samen met collegae een lunchwandeling en/of middag wandeling, het rondje met de hond wat groter maken, zoveel als mogelijk met de fiets of te voet doen, na het avondeten standaard een korte wandeling, als je nog niet sport, zoek een sport die je leuk vindt, als je nog geen spierversterkende oefeningen doet, kijk eens of je met een keer per week fitness kan starten, als je nog niet met fitness wilt of kan starten, start met een of twee keer per week een korte oefenserie thuis, met o.a. de squat oefening, de belangrijkste oefening om de kracht in je benen te behouden, als je in de avond TV kijkt, als er reclame op komt, even de benen strekken (glaasje water of thee halen misschien), in het weekend een lekker lange wandeling of fietsroute, enz. Deze suggesties zijn natuurlijk maar een kleine greep uit de mogelijkheden. Van belang is dat je een SWITCH kiest die mogelijk is, die je vol kan houden en die je leuk vindt.

Optimaliseer jouw Fit SWITCH!

Samen met een netwerk van steunpunten, waaronder Lifestyle Vitae leefstijlclub, biedt Leefstijlclub.nl je een aantal mogelijkheden aan om een echte kenner te worden van gezond bewegen, plus een stok achter de deur om je nieuwe SWITCH ook daadwerkelijk toe te blijven passen.

  1. Volg de Leefstijlclub facebook pagina voor inspiratie
  2. Volg het 12 weken online Fit SWITCH programma
  3. Combineer je Fit SWITCH met fitness bij een van de steunpunten

1. Volg de Leefstijlclub facebook pagina voor inspiratie

De missie van Leefstijlclub Healthy Lifestyle, Healthy Ageing, is mensen inspireren naar een duurzaam gezondere leefstijl. Dat doen we o.a. door via social media waardevolle inzichten over gezond leven te delen. Like dus gerust de Leefstijlclub Facebook pagina en als je een aansprekend bericht tegen komt, deel deze dan gerust.

2. Volg het 12 weken online Fit SWITCH programma

Om je te helpen een echte kenner te worden van het gezond bewegen ‘recept’ zodat je ook het waarom achter de richtlijnen leert kennen en het daardoor gemakkelijker wordt om gezonde SWITCHes te maken, hebben we een 12 weken online programma ontwikkeld. Je krijgt hierin de beschikking over 4 zeer waardevolle thema video’s:

  1. Themavideo 1: De evolutie van de inactieve Homo Sapiens!
  2. Themavideo 2: Doel- en resultaat gericht bewegen en hoe je met bewegen wel af kan vallen!
  3. Themavideo 3: De 5 gouden regels voor effectieve en optimale spiertraining!
  4. Themavideo 4: Healthy Ageing en de 7 essentiële inzichten van bewegen als medicijn!

Verder ontvang je elke week een nieuw deel met een specifiek thema, waarvoor een korte informatieve video beschikbaar komt, samen met een factsheet en een tip programma. Additioneel ontvang je bij dit Fit SWITCH online programma het Fit SWITCH werkboek en de e-boeken ‘Optimale, veilige en effectieve spiertraining’, ‘Bewegen om af te vallen’ en ‘Active ageing, Fit en gezond ouder worden’.

Dit programma is gratis voor onze leden, mail naar infoteam@lifestylevitae.nl voor activering, en kost voor de volle 12 weken, inclusief de materialen, slechts 29 euro voor niet leden en hier kan je ervoor inschrijven.

3. Combineer je Fit SWITCH met fitness

Als je al sport bij ons of je start er met sporten, dan ontvang je het online 12 weken Fit SWITCH programma helemaal gratis. Wil je een afspraak maken voor een proefles of proefweek, mail naar infoteam@lifestylevitae.nl

HEB JE EEN VRAAG?

Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen. We horen graag van je.

STEL JE VRAAG
 De Nationale Fit SWITCH bij Lifestyle Vitae leefstijlclub